Activiteiten

Samenkomst
Iedere zondagmorgen om 10:00 uur houden we onze samenkomst. We zingen, bidden en luisteren naar een spreker, die een bemoedigende boodschap uit de Bijbel brengt in relatie tot ons dagelijks leven. Om 11:30 uur ronden we af, waarna we de tijd hebben om bij te praten tijdens de koffie en af en toe samen wat te eten.

Buitengewone ontmoetingen met elkaar
Naast de regelmatige samenkomstdiensten op zondag, zijn er soms ook momenten waarop we als gemeenschap iets speciaals met elkaar hebben. Uiteraard kan dit ook deel uitmaken van de dienst op zondag, zeer zeker, het is het geheel wat een gemeenschap doet leven, gebaseerd op ons fundament “Christus Jezus”, als bouwsteen!Kinderen
Voor kinderen is er tijdens de zondagse samenkomst een speciaal programma. We laten ze kennis maken met de verhalen uit de Bijbel en met wie Jezus voor ons wil zijn. Dit doen we door het vertellen en uitleggen van een verhaal uit de Bijbel, gevolgd door verschillende creatieve verwerkingen die aansluiten bij het thema. Met uiteraard spelletjes en andere leuke activiteiten.Bijbelkringen
Tweemaal per maand op woensdagavond is van 19:00 – 20:30 uur de Bijbelkring. Zie de agenda voor de exacte data. Hier lezen en bestuderen we samen de Bijbel en genieten we van de gezelligheid en de onderlinge vriendschap. Regelmatig nodigen we een speciale gastspreker uit of kijken we naar een film. De Bijbelkring vindt plaats in het voormalige schoolgebouw aan de Grote Trekdreef nr. 4. Bekijk de foto's.

Samuël Friends
Iedere vierde vrijdagavond van de maand, is er een gezellige avond met een maaltijd, gevolgd door een korte, creatieve en interactieve Bijbelstudie, voor mensen die baat hebben bij extra visuele en interactieve middelen. Deze bijeenkomst vindt plaats van 18:45 – 21:00 uur in het voormalige schoolgebouw aan de Grote Trekdreef nr. 4. Bekijk de foto's.Gebed
Tweemaal per maand is er een gebedskring bij iemand thuis. We bidden daar voor noden in de wereld, ons land en in onze stad, maar ook voor persoonlijke noden van mensen in onze gemeente en van mensen die we kennen. Een van de gebedskringen is op de eerste maandagavond van de maand, van 19:00 – 20:00 uur, aan de Spaarnestraat 56, de andere is op de derde dinsdagmiddag van de maand, van 15:30 – 16:30 uur, aan de Zeemanlaan 140. Zie de agenda. Voor het gebed gebruiken we ook een speciale gebedsapp m.b.v. Whatsapp. Leden en vaste bezoekers kunnen hierop hun gebedsverzoeken plaatsen, zodat de anderen er voor kunnen bidden. Soms organiseren we op de eerste zaterdag van de maand een gebedswandeling. Dit is een wandeltocht, die in stilte, biddend wordt gelopen door de wijk van het buurtcentrum. Tijdens de wandeling bidden we voor de mensen in de wijk en in de stad.

Bijbelteksten uit je hoofd leren
Dat is de manier om het Woord van God rijkelijk in je te laten wonen en dat is precies de opdracht die we in de Bijbel vinden (o.a. Kol 3:16). Door het lezen en memoriseren van Gods woorden neemt niet alleen onze kennis toe, maar wordt vooral Gods tegenwoordigheid in ons leven groter. Deze facetten helpen om de woorden concreet toe te passen in het leven van alledag. (Tips om de teksten te leren)
Gods Woord was van groot belang in het leven van Jezus. Van de ongeveer 1800 bijbelverzen die uitspraken van Jezus bevatten, is een tiende deel aanhalingen uit het Oude Testament. Regelmatig zei Hij in gesprekken: 'Heb je niet gelezen?' of 'Er staat geschreven'. Op dat moment verwees Hij naar wat God eerder had gezegd.

Er zijn zeven thema's:
God houdt van mij
• Het probleem van de mens: zonde
• Breek met de zonde/ verkeerde dingen
• Jezus hebben we nodig voor onze redding
• De kracht van de Heilige Geest moet ik leren kennen
• Vertel het evangelie
• Genees de zieken

Prayer Station
Op het stationsplein “waar de sporen bij elkaar komen in het centrum van ons land” wordt er iedere laatste woensdag van de maand gepraat en gebeden met mensen die dat graag willen. Bekijk de foto's.

Alpha cursus
Deze cursus is speciaal gemaakt voor mensen die het Christelijk geloof willen verkennen, maar ook voor degenen die pas Christen zijn geworden, nieuw zijn in de kerk of de basiselementen van het Christelijk geloof nog eens willen doornemen. De Alpha-cursus wordt jaarlijks in heel veel kerken, over de hele wereld, georganiseerd. Zij bestaat uit dertien wekelijkse lessen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Christelijk geloof: saai, onwaar en achterhaald? Wie is Jezus? Waarom is Jezus gestorven aan het kruis? De bijbel lezen: waarom en hoe? Bidden: waarom en hoe? Hoe leidt God ons? Wie is de Heilige Geest en wat doet de Heilige Geest? Hoe maak ik het beste van mijn leven?

Zending
Kerk 2-20 ondersteunt met gebed en financieel, twee zendingsprojecten: Vrienden met rijst en Newlife ministries. Zie hiervoor de eigen websites van deze organisaties.

GEBEDSSCHILD

Dit is om je te helpen je in te leven in de situatie van de werkers in de organisatie die we ondersteunen met gebed.
“Vrienden met rijst”, en “Newlife ministries”.
Bekijk de maandelijkse gebedspunten voor deze organisaties.

De tekst van 2 Korintiërs 4 van Paulus met daarin zijn eigen ervaring is een sterk hulpmiddel.


Wat bedoelen we met 'personen van vrede'?

Voor werkers op het veld zijn 'personen van vrede' van groot belang. Niet iedere persoon die openstaat voor het Goede Nieuws is een persoon van vrede. Hoe herken je ze en hoe vind je ze?

Stadswandeling
Iedere derde zaterdag van de maand organiseren we een gratis stadswandeling in het centrum van Utrecht. Voor iedereen die wat meer wil zien van de prachtige, bijna 2000 jaar oude binnenstad, valt er veel te ontdekken en te genieten. De schitterende grachten, de stille, oude kloosterterreinen, de smalle stegen en de bijzondere plekjes met bijbehorende verhalen, zijn echt de moeite waard. We vertrekken om 15:00 uur vanaf de pomp op de Mariaplaats. Een mooie, interessante en gezonde wandeling, met onderweg een drankje. Echt een middagje uit. Rond 17:00 uur ronden we de wandeling af. Bekijk de foto's.

De wandelende tak van kerk2-20
We zijn geen vaste wandelgroep, maar soms trekken wij de wandelschoenen aan, het maakt dan niet uit of we met weinig zijn of met meerderen, oud en jong, alles kan!
Lange of korte afstanden, snel of langzaam, dat maakt niet uit, alles is mogelijk! Zelfs het donker is een mooie uitdaging geweest om onze grenzen te verleggen, en om iets te betekenen voor een ander, een sponsor actie: Nacht van de vluchteling. Lopen voor een ander, tot het licht wordt. Tijd voor de ander, tijd met elkaar doorbrengen, om naar elkaar te luisteren, elkaar te ondersteunen dat is net zo kostbaar in onze jachtige tijd, als genieten van de natuur, en je lichaam, je voelt dat je leeft! Bekijk de foto's.

Aanmelden
Voor onze activiteiten, behalve voor de zondagse samenkomst waarvoor aanmelden niet nodig is en waarvoor we u van harte uitnodigen, kunt u zich aanmelden via: samenkerk2.20@gmail.com en 06‑49634994. Bij de Alphacursus beogen we een minimum aantal van vijf deelnemers.