Gebed


Avond van het gebed
Elke twee maanden zenden we een livestream uit waarin we met zoveel mogelijk christenen bidden voor de vervolgde kerk. Met deze avonden willen we een muur van gebed om de vervolgde christenen heen zetten.
Deze avond staat in het teken van geheime gelovigen in Centraal-Azië. In een programma van ongeveer een uur luisteren we naar live muziek, horen we verhalen van christenen uit Centraal-Azië en is er natuurlijk ruimte voor gebed..

Lees verderOmarm een volk
Wij zijn als kring op de Grote Trekdreef een jaar aan het bidden voor de Karakalpakken aan de hand van een programmaboekje

Zin in bidden – Online cursus in podcastvorm
Wil je groeien in gebed en nieuwe inspiratie opdoen voor je gebedsleven? Doe dan deze online cursus in podcastvorm. Hieronder vind je alle podcastafleveringen van deze online cursus. En daaronder vind je de bijbehorende webpagina’s waar je de tekst van de podcast kunt lezen en je ook nog iets extra’s krijgt aangereikt.
Klik hier voor de postcasts.

Open doors
Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Brengt Bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp.
www.opendoors.nlAl dertig jaar reist Open Doors naar de vervolgde kerk om vervolgde broers en zussen te bemoedigen. Hoe ziet zo’n reis er eigenlijk uit? Ontdek het tijdens een van onze virtuele reizen en reis mee vanuit je luie stoel. Benodigdheden? Een werkende internetverbinding, twee uurtjes van je tijd, een dosis nieuwsgierigheid en een hart voor de wereldwijde kerk.

Hoe werkt het?
Tijdens deze meerdaagse reis maak je kennis met het land, delen gelovigen uit het land hun verhalen en bidden we samen voor onze vervolgde broeders en zusters.
Eerdere reiservaring met Open Doors is niet nodig. In aanloop naar de eerste reisdag is er alle info die je nodig hebt om goed voorbereid onderweg te gaan.
PDF: De kerk en de staat
PDF: China reizigers informatie

Youtube: Virtuele reis China - Reisdag 1
Youtube: Virtuele reis China - Reisdag 2De kracht van jouw gebed
Nacht van Gebed: op honderden plekken staan christenen stil bij het lijden én het geloof van hun broers en zussen in landen als Afghanistan, Noord-Korea, Libië, Kameroen en Mexico. En jij kunt ook deel uitmaken van deze gebedsbeweging: doe mee met de Nacht van Gebed. Van vrijdag 17 juni op zaterdag 18 juni 2022 is de Nacht van Gebed. Overal in Nederland, België en andere landen komen mensen samen om te bidden.

Franciscus
Maak mij een instrument van Uw vrede –
het gebed van Franciscus van Asissi.


Dit is de enige afbeelding van Franciscus
die tijdens zijn leven is gemaakt.


Bijbelse gebeden
Gebed van Jezus: Onze Vader
Hogepriesterlijk gebedvan Jezus
Lofzang van Mozes
Psalm 23 van David, de Heer is mijn herder
Psalm 90 gebed van Mozes
Psalm 91 gebed van Mozes
Psalm 100 Dank gebed
Psalm 150 Dank God met muziek
Gebed van Nehemia
Het gebed van Jabes
Joodse achtiengebed