] Gebed

GebedAudio: psalm 148

Boek

'Een land geboren uit gebed' is voortgekomen uit de bestudering van de vaderlandse geschiedenis. Nederlandse geschiedenis kent een rijke traditie aan openbare biddagen, met name tijdens de strijd tegen Spanje in de zestiende eeuw. Enkele bidstonden in februari en maart 2012 gaven aanleiding tot het samenstellen van de brochure. De bezinningsbijeenkomst ‘Waakt en bidt van het Platform Waarden en Normen op 9 maart in Gouda was een bijzonder moment, omdat dit initiatief verwantschap vertoonde met de vroegere nationale biddagen in tijden van nood.

Zin in bidden – Online cursus in podcastvorm
Wil je groeien in gebed en nieuwe inspiratie opdoen voor je gebedsleven? Doe dan deze online cursus in podcastvorm. Hieronder vind je alle podcastafleveringen van deze online cursus. En daaronder vind je de bijbehorende webpagina’s waar je de tekst van de podcast kunt lezen en je ook nog iets extra’s krijgt aangereikt.
Klik hier voor de postcasts.

Open doors
Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Brengt Bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp.
www.opendoors.nlAl dertig jaar reist Open Doors naar de vervolgde kerk om vervolgde broers en zussen te bemoedigen. Hoe ziet zo’n reis er eigenlijk uit? Ontdek het tijdens een van onze virtuele reizen en reis mee vanuit je luie stoel. Benodigdheden? Een werkende internetverbinding, twee uurtjes van je tijd, een dosis nieuwsgierigheid en een hart voor de wereldwijde kerk.

Hoe werkt het?
Tijdens deze meerdaagse reis maak je kennis met het land, delen gelovigen uit het land hun verhalen en bidden we samen voor onze vervolgde broeders en zusters.
Eerdere reiservaring met Open Doors is niet nodig. In aanloop naar de eerste reisdag is er alle info die je nodig hebt om goed voorbereid onderweg te gaan.
PDF: De kerk en de staat
PDF: China reizigers informatie

Youtube: Virtuele reis China - Reisdag 1
Youtube: Virtuele reis China - Reisdag 2


Avond van Gebed
Eerdere avonden van gebed gemist?
Wil je eerdere Avonden van Gebed terugkijken? Ga dan naar de Avond van Gebed-playlist op ons YouTube-kanaal.

Franciscus
Maak mij een instrument van Uw vrede –
het gebed van Franciscus van Asissi.


Dit is de enige afbeelding van Franciscus
die tijdens zijn leven is gemaakt.


Bijbelse gebeden
Gebed van Jezus: Onze Vader
Hogepriesterlijk gebedvan Jezus
Lofzang van Mozes
Psalm 23 van David, de Heer is mijn herder
Psalm 90 gebed van Mozes
Psalm 91 gebed van Mozes
Psalm 100 Dank gebed
Psalm 145 Een loflied van David
Psalm 150 Dank God met muziek
Gebed van Nehemia
Het gebed van Jabes
Joodse achtiengebed